digiSWING no. 1 / 2020

 

logo

 

 

digiSWING no. 1 / 2020

 

   In deze Nieuwsbrief:

  • Workshop Hiphop dansen (incl. beeldmateriaal)
  • Workshop Levenslied door Jim de Groot
  • Testament - Lennaert Nijgh 75 jaar 

 

Workshop Hiphop dansen

Ons aanbod is verrijkt met een nieuwe workshop: Hiphop dansen! Een dansstijl die razend populair is bij jongeren. De workshop is geschikt voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. In de workshop leren de leerlingen supergave moves zoals die nu te zien zijn in videoclips op televisie en internet. 

Naar filmpje

De workshop wordt verzorgd door Kim Hoogeboom. 
Kim Hoogeboom studeerde in 2007 af aan het Nova College in Haarlem als dansdocente en danseres. Tijdens haar opleiding gaf ze op diverse dans- en balletscholen in heel Nederland les. Vervolgens danste zij twee seizoenen bij het Internationaal Danstheater. Maar lesgeven is ook haar passie en dat doet zij dan ook vol bezieling.

Lees meer (voortgezet onderwijs)

Lees meer (primair onderwijs)

hiphop dansen po

 

Workshop Levenslied door Jim de Groot

Leerlingen van het Insula College in Dordrecht hebben samen met Jim de Groot een lied geschreven over de Dordtse held Simon de Danser. Begin februari bezocht Jim (bekend van zijn rollen in: Hair, Fame, Rent, The Wiz, The Blues Brothers, Baantjer, en als Jezus in The Passion) het Insula College. Samen met de kunstklas heeft hij een lied gemaakt over Simon de Danser, de zeerover. De klas wil op zijn eigen manier deze Dordtse held meer bekendheid geven. De leerlingen gingen ook aan de slag met de performance met behulp van een theatermaker. Uiteindelijk wordt alles vastgelegd in een videoclip die wordt geschoten op diverse historische Dordtse locaties.

Lees meer

 

 

Testament - Lennaert Nijgh 75 jaar

Ons bestuurslid Josee Koning tourt dit jaar met het programma Testament - Lennaert Nijgh 75 jaar. Daarin brengt ze met zanger Jim de Groot en gasten een ode aan Nederlands belangrijkste tekststichters (Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Avond).

Lees meer

Naar de voorstelling? Klik hier voor de speellijst.  Heeft u vragen over deze nieuwsbrief neem dan gerust contact met ons op:
06-33181098 of info@swingweb.nl.