Logo-YouPlay-zonder-titel

Op woensdagavond 30 mei en zaterdag 2 juni 2012 heeft de zesde editie plaatsgevonden van het YouPlay workshop en improvisatiefestival tijdens het Meer Jazz Festival in Hoofddorp. Lees hier het verslag en bekijk het fotoverslag

 

Op zaterdag 2 juni 2012 organiseert Stichting SWING in samenwerking met Stichting Meer Jazz een YouPlay workshop en improvisatie dag tijdens het Meer Jazz Festival 2012 in Hoofddorp.

Het is een regionaal workshopfestival met landelijke uitstraling en is gericht op amateurs en in het bijzonder jongeren. Tijdens de workshopdag doorlopen de deelnemers het traject van kennismaking tot uitvoering van een muziekstuk onder leiding van musici van het Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet Sextet en trombonist / arrangeur / dirigent Ilja Reijngoud. Dit gebeurt in de vorm van groep repetities, workshops, tutti repetities en een slotconcert. Tijdens het slotconcert vormen alle deelnemers één groot orkest en zullen de musici van het Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet als gastsolist fungeren.

Het concert gaat deel uitmaken van de reguliere programmering van het Meer Jazz Festival 2012.