Logo-YouPlay-zonder-titel

Het festival is succesvol afgesloten.
Voor deelname aan een volgende editie kunt u contact opnemen met Stichting SWING.
Lees het verslag en bekijk het fotoverslag.

 

Concert Play In orkest De Ronde Venen – De Meijert Mijdrecht
Zaterdag 9 oktober 2010 - Aanvang 20.00 uur - GRATIS!

 

Komt luisteren naar een bijzonder concert georganiseerd door Stichting SWING in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen. Het concert wordt gegeven door het speciaal voor deze dag gevormde Play In Orkest onder leiding van Joost Dieho. Dit orkest bestaat uit leden van alle verenigingen uit de Ronde Venen: Muziek & Showkorps Triviant, V.I.O.S, Viribus Unitis, Brassband Concordia en BigBand Fortnight Swing. Er hebben zich meer dan 70 leden enthousiast aangemeld om mee te doen.

Sinds 1992 is Joost Dieho actief in het geven van workshops, o.a. tijdens de themaweken bij Stichting Buitenkunst en series avonden bij de SJU in Utrecht en Stichting Jazz International in Rotterdam. Daarnaast schrijft en arrangeert hij voor diverse Bigbands, Blaasorkesten, Popbands (Afrit 5 bijv.), Brassbands, Film/Theater en voor het Wintercircus Martin Hanson.
Joost Dieho heeft ook alle arrangementen voor deze dag geschreven, waarin een cross-over van wereldmuziek verwerkt is. Het centrale muzikale thema is participatie in improvisatie.

Overdag hebben ze allen hard gewerkt aan samenspel en improvisatie onder leiding van vier gerenommeerde muzikanten: Marc Scholten (saxofonist bij het Metropole Orkest), Jan Wessels (Houdini's, hoofdvakdocent Zwolle en Enschede), Ilja Reijngoud (docent Rotterdams conservatorium) en Joost Kesselaar (drummer in de Nederlandse jazzscene). Na een hele dag van samenspel en workshops zal het resultaat te horen zijn in het partycentrum De Meijert.