Logo-YouPlay-zonder-titel

Logo-YouPlay-zonder-titel
Van woensdag 26 september tot en met zaterdag 29 september vond voor de tweede maal het YouPlay workshop en improvisatiefestival plaats in de gemeente De Ronde Venen en andermaal was het een groot succes.
Lees hier het verslag

 

Van woensdagmiddag 26 september tot en met zaterdagavond
29 september 2012 organiseert Stichting SWING een YouPlay Workshop & Improvisatiefestival 2012 in samenwerking met Kunstencentrum De Hint uit Uithoorn en de Cultuurconsulent van de gemeente De Ronde Venen.  

 

Het YouPlay workshop festival vindt plaats in Uithoorn, Vinkeveen en Mijdrecht. Het is een regionaal workshop festival met landelijke uitstraling en is gericht op amateurs en in het bijzonder jongeren.

Het festival wordt voor drie doelgroepen opgezet, het YouPlay4kids, een instaporkest voor jonge beginnende muzikanten, het YouPlay Rhythm voor muzikanten die slagwerk spelen en het YouPlay Orkest voor alle andere muzikanten. Voor al deze specifieke orkesten worden passende arrangementen geschreven met muziekimprovisatie als uitgangspunt. Er wordt tevens voor (muziek)docenten een speciale workshop improvisatie georganiseerd.

Het Marc Scholten Sextet leidt zowel de improvisatieworkshops als de sectierepetities van het YouPlay Orkest. De professionele leden van dit sextet zullen tevens hun medewerking verlenen aan het slotconcert van het YouPlay Orkest en aansluitend een exclusief concert verzorgen met hun sextet.

Het YouPlay4kids staat onder leiding van de baritonsaxofonist en tevens docent van het Kunstencentrum De Hint Leon van Mil.
Voor het YouPlay Rhythm is de gerenommeerde muzikant/dirigent Jaime Rodriguez benaderd, die zijn sporen heeft verdiend in de Zuid-Amerikaans muziekwereld.

De zeer bekwame trombonist / componist, Ilja Reijngoud, is als arrangeur/dirigent van het YouPlay Orkest aangetrokken.

De workshop voor muziekimprovisatie voor muziekdocenten wordt verzorgd door de workshopleidster en altsaxofoniste en leidster van het groot improvisatieorkest Tetzepi, Esmée Olthuis.

Opgave
De inschrijving is vanaf nu geopend!

Download hier de flyer met specificaties van het festival.