Agenda

12 december 2018

Hermann Wesselink College, Amstelveen 

 

21 december 2018

Zone College, Borculo

Button-Donaties-wit-rood

23 03 2012

Flute-Fusion zaterdag 21 april 2012 Geslaagd!

Afgelopen zaterdag 21 april heeft de eerste Flute-Fusion in Leiden plaatsgevonden. 27 deelnemers hebben geproefd en gesnuffeld aan drie stijlen van improvisatie op de dwarsfluit. Onder leiding van Mariël van den Bos, fluitiste van het Metropole Orkest hebben ze de pentatoniek ingezet om te improviseren. Raymond Honing nam ze mee op ontdekkingsreis in de Barokke versieringen en Ronald Snijders mee op wereldreis.

Op zaterdag 21 april 2012 organiseerde Stichting SWING in samenwerking met de muziekschool BplusC en Het Muziekhuis de eerste Flute-Fusion in Leiden. Een dag voor amateurfluitisten waarbij kennismaken met andere stijlen en improvisatie de rode draad was. De deelnemers hebben zich verdiept op het gebied van wereldmuziek, jazz/pop en klassieke muziek, waarbij de aandacht uitging naar het leren toepassen van improvisatie elementen op je eigen fluit.


Alle deelnemers doorliepen drie verschillende workshops, te weten wereld, jazz/pop en klassiek, die allemaal vanuit hun eigenheid ingaan op het aspect improvisatie. Als basis voor alle workshops is een compositie van Eddy Snijders genomen de vader van Ronald Snijders. Snijders zelf heeft deze gearrangeerd voor alle drie de stijlen en momenten ingebouwd die tot improvisatie uitnodigen.

De eerste fluitist Mariël van den Bos van het Metropole Orkest nam je mee door de pop- en jazzwereld van de fluit. Hoe is het om in dit orkest te spelen en wat moet je allemaal kunnen om te swingen op je fluit. Naast de compositie van Snijders, heeft ze ook aandacht aan mogelijkheden om te improviseren op de Bluestoonladder of pentatonische ladder geschonken.

Versieringen maken en zelf cadensen maken, zijn de specialismen van Raymond Honing, specialist op zowel de traverso de voorloper van de moderne zilveren fluit als de moderne fluit. Een heleboel informatie kregen de deelnemers tot zich, zeer inspirerend.  En tijdens de workshop wereld, werd er flink swingende kawino muziek gemaakt, in vier stemmen. Het laatste uur werd besteed aan alles ten gehore te brengen voor het enthousiaste publiek.

De dag is zowel voor de voor beginnende als gevorderde fluitspelers zeker een inspiratiebron geweest. 'Veel te kort', zei iemand al meteen na afloop. Ja, het was een snuffelen aan....

Wie weet komt er een vervolg....

SWING webshop 89x100
 
 
 
 
 
 
 
 

Logo-YouPlay-zonder-titel