We kijken terug op een mooi jaar en vooruit naar een nog mooier jaar!

Graag zetten we de huidige contacten voort en hopen nieuwe partners aan ons netwerk toe te voegen om aldus de muziekimprovisatie nog intensiever onder ieders aandacht te brengen en meer te helpen praktiseren.

Onze workshops lieten ten opzichte van 2015 een stijging zien van 25% in 2016!
Met name de workshops Beatboxing (aanvragen verviervoudigd!!), Braziliaanse Samba, Djembé en Trash Percussion vonden een zeer gretige aftrek.

Als we vooruitblikken 2017 in dan verwachten we een verdere groei in ons nu al zeer diverse aanbod en in de afname door vaste èn nieuwe gebruikers.
Voorts zijn we doende om najaar 2017 de banden met de scholen een nieuwe en spectaculaire  impuls te geven, maar daarover in de volgende Nieuwsbrief meer.

Kortom SWING is ‘very much alive and kicking’ en dat is niet mooier te illustreren dan door de gezongen Kerstboodschap van ons zeer gewaardeerde bestuurslid Josee Koning.

Het bestuur

Heeft uw school nog Cultuurkaart tegoeden openstaan? Op 30 september eindigt Cultuurkaartjaar 2015-2016. Dat betekent dat de Cultuurkaart tegoeden van uw school binnenkort komen te vervallen en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Activiteiten die pas plaatsvinden in Cultuurkaartjaar 2016-2017 mogen immers worden afgerekend met het Cultuurkaart-tegoed van jaar 2015-2016. Wacht niet langer en boek een leuke, educatieve workshop, participatieconcert of voorstelling bij SWING en reken deze af met het tegoed van dit Cultuurkaartjaar. Neem contaxct met ons op per mail info@swingweb.nl  of telefoon 06-33181098. 

Hieronder volgen belangrijke data: 

30 september: Laatste mogelijkheid om weborders aan te maken. 

7 oktober: Uw school kan tot en met 7 oktober 2016 weborders goedkeuren. Alle weborders die na 7 oktober 2016 openstaan worden geannuleerd. 

Bent u nog opzoek naar een leuke muzikale activiteit voor uw leerlingen om het jaar mee af te sluiten of om het nieuwe jaar mee te starten? 
Vraag dan een super coole dansworkshop aan bij Stichting SWING! 
In de maanden december/januari profiteert u maar liefst van 10% korting bij 7 verschillende dansworkshops, te weten: 

lees meer

Na eerdere succesvolle edities van het door SWING georganiseerde en geïnitieerde YouPlay festival is het dit jaar niet gelukt om de benodigde subsidie gelden te verwerven voor het reeds geplande YouPlay festival 2016 in Meppel. Wij betreuren dit ten zeerste! Dit uitstel zal zeker niet tot afstel leiden en SWING beraadt zich nu op een volgende editie.

Workshop Afvalmuziek

In deze workshop gaan leerlingen met behulp van allerlei afval instrumenten maken. De leerlingen leren op een leuke manier om te gaan met recycling en goed met elkaar samen te werken. Tevens wordt er aandacht besteed waarom het beter is om het afval te recyclen. Een educatieve workshop waarin niet alleen muziekimprovisatie centraal staat, maar ook het milieu. 

lees meer

Workshop Airdrumming

Drummen zonder drumstokjes? Ja, dan kan in de workshop Airdrumming. Naast samplers, keyboards en drumpads maken de deelnemers ook kennis met infrarood apparaatjes waarmee je muziek kunt maken zonder het aan te raken. De deelnemers maken ook een tekst die ze kunnen zingen of rappen. Uiteindelijk ontstaan er twee nummer en wie weet wel een nieuwe alarmschijf!

lees meer

Workshop Ukelele

De ukelele is een snaarinstrument en is werkelijk eenvoudig te bespelen. In no time spelen de deelnemers de coolste hits! Niet vreemd dat de ukelele steeds meer aan populariteit wint. Kortom weer een fantastische workshop in ons aanbod!

lees meer

SWING webshop 89x100
 
 
 
 
 
 
 
 

Logo-YouPlay-zonder-titel