pc de liedjestovenaar

De Liedjestovenaar gaat op reis

Ga je mee op reis met de Liedjestovenaar?

Er zijn 2 verschillende participatieconcerten van De Liedjestovenaar gaat op reis, namelijk: De Magie van Marokko en De Magie van Brazilië.

Tijdens deze interactieve, wervelende participatieconcerten worden de kinderen ondergedompeld in de muziek, dans, cultuur van Marokko of Brazilië, met de Liedjestovenaar als hun gids.

Beide participatieconcerten bestaan uit een interactief deel, met reiskoffertjes voor de kinderen met daarin antwoorden van vragen over de cultuur.

De Magie van Marokko met gastmuzikanten gezelschap Kasba.
Kasba maakt een muzikale tajine klaar van Noord Afrikaanse muziek met westerse kruiden. Tijdens deze reis maken de kinderen kennis met de verschillende Marokkaanse percussie en snaar instrumenten (o.m. de Ud, bendir, metalen reuzencastagnetten) Moual zang (Marokkaanse zang improvisatie techniek) en gaan we samen zingen over de Marokkaanse buurman die heerlijke Couscous klaarmaakt voor de kinderen.

De Magie van Brazilië met gastmuzikante Elizabeth Fadel (piano/cavaquinho/gitaar)
Tijdens deze editie nemen we de kinderen mee door de jungle, de stad en eindigen op het parelwitte strand van Brazilië. De kinderen maken kennis met verschillende percussie instrumenten, waarmee we dieren en natuurelementen nabootsen. Ook leren de kinderen eenvoudige bodypercussie oefeningen. Daarnaast spelen we bekende Samba en Bossa Nova liedjes in speelse Nederlandstalige vertalingen en eigen composities.

Geschikt voor:

  • kinderen uit groep 1 t/m 3
  • alle niveaus, geen muziekkennis vereist

Duur concert:

  • 45 à 50 minuten

Aantal deelnemers:

  • max. 100 leerlingen

Instrumentarium:

  • Alle benodigdheden worden verzorgd door de muzikant(en)

Locatie:

  • Op school (speelzaal of gymzaal)

 
Productiecode 0118PC

vrijblijvende offerte

Button-Donaties-wit-rood