een show maak je zo

Een show maak je zo

Een participatieconcert voor leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs door saxofoonkwartet Double Espresso

Wat is een saxofoonkwartet? Hoe speel je zonder drummer? Waarom is de ene sax zo groot en de ander zo klein? Wat kunnen die instrumenten allemaal? Wat is een show? Wat is ritme en melodie?

Ben jij ook zo benieuwd naar de antwoorden op deze vragen en vind je het leuk om met Double Espresso en alle leerlingen die er zijn een show te maken? Kom dan naar ‘Een show maak je zo’ want dan sta je binnen een uur samen muziek te maken!

‘Een show maak je zo’ is een participatieconcert van circa 50 minuten waarbij we het fenomeen saxofoonkwartet leren kennen waarna Double Espresso samen met het publiek een show in elkaar zet en speelt. Wat zijn de ingrediënten van een show? Ritme, dans, zang, maar ook improvisatie. Wie durft samen met een van de saxofonisten te improviseren? Kunnen we met zijn allen een 4-stemmige canon uitvoeren door te klappen, stampen en zingen? Kan het publiek een solist begeleiden? Het publiek heeft een actieve rol tijdens het participatieconcert waardoor een rijke muzikale ervaring mee naar huis wordt genomen.

Daarnaast speelt Double Espresso een aantal stukken uit het repertoire dat ze de afgelopen 16 jaar hebben opgebouwd om de mogelijkheden van een saxofoonkwartet te laten horen.

Je maakt het allemaal mee in dit spetterende participatieconcert.

Geschikt voor:

  • leerlingen uit groep 7 en 8
  • geen muziekkennis vereist

Duur concert:

  • circa 50 minuten

Aantal deelnemers:

  • max. 200 leerlingen

Instrumentarium:

  • Double Espresso zorgt voor al het noodzakelijke instrumentarium.
  • Uw school zorgt in overleg met SWING voor een adequaat PA-systeem.

 

Productiecode 0219PC

vrijblijvende offerte

Button-Donaties-wit-rood