pc de liedjestovenaar

De Liedjestovenaar gaat op reis

Ga je mee op reis met de Liedjestovenaar?

Er zijn maar liefst 3 participatieconcerten van De Liedjestovenaar gaat op reis. Er kan gekozen worden uit De Magie van Marokko, De Magie van Brazilië of De Magie van Burkina Faso.

Tijdens deze interactieve, wervelende participatieconcerten worden de kinderen ondergedompeld in de muziek, dans, cultuur van Marokko, Brazilië, West-Afrika met de Liedjestovenaar als hun gids.

Alle participatieconcerten bestaan uit een interactief deel, met reiskoffertjes voor de kinderen met daarin antwoorden van vragen over de cultuur.

De Magie van Marokko met gastmuzikanten gezelschap Kasba.
Kasba maakt een muzikale tajine klaar van Noord Afrikaanse muziek met westerse kruiden. Tijdens deze reis maken de kinderen kennis met de verschillende Marokkaanse percussie en snaar instrumenten (o.m. de Ud, bendir, metalen reuzencastagnetten) Moual zang (Marokkaanse zang improvisatie techniek) en gaan we samen zingen over de Marokkaanse buurman die heerlijke Couscous klaarmaakt voor de kinderen.

De Magie van Brazilië met Braziliaanse gastmuzikant/percussionist Edson Gomes.
Tijdens deze editie nemen we de kinderen mee door de jungle, de stad en eindigen op het parelwitte strand van Brazilië met de meest uiteenlopende percussie instrumenten, waarmee we dieren en natuurelementen nabootsen. Ook leren de kinderen eenvoudige bodypercussie oefeningen. Daarnaast spelen we bekende Samba en Bossa Nova liedjes in speelse Nederlandstalige vertalingen en eigen composities.

De Magie van Burkina Faso met gastmuzikant/danser Michael Agbodo.
West-Afrikaanse muziek typeert zich door opzwepende ritmes op Balafon en doundoun.
We zingen luidkeels mee met Zamina mina hehe, Waka wake hehe, Zamina mina, Zankawela, Anawa ah ah en leren alles over de lokale gerechten, de natuur en de dieren in Burkina Faso.
Moussa zal ook een demonstratie Sabar dans geven aan de kinderen en ze uitdagen om met hun hele lijf mee te schudden op de opzwepende Afrikaanse ritme's.Geschikt voor:

  • kinderen uit groep 1, 2, en 3
  • alle niveaus, geen muziekkennis vereist

Duur concert:

  • 45 à 50 minuten

Aantal deelnemers:

  • max. 100 leerlingen

Instrumentarium:

  • Alle benodigdheden worden verzorgd door de muzikant(en)

Locatie:

  • Op school (speelzaal of gymzaal)

 

Productiecode 0118PC

 

SWING webshop 89x100
 
 
 
 
 
 
 
 

Logo-YouPlay-zonder-titel