Logo-YouPlay-zonder-titel

Vanaf 22 oktober 2012 tot en met donderdag 27 juni 2013 organiseerde Stichting SWING in samenwerking met Stichting Cultura, Welstede Ede, de Stichting “Theater Ontwikkeling Productie & Promotie” (T.O.P.P.) en Van Engelenburg Theater het project YouPlay4Kidz
Lees hier het verslag

 

YouPlay4Kidz Ede

educatief muziekproject voor de bovenbouw van het basisonderwijs

 

Vanaf 22 oktober 2012 tot en met juni 2013 organiseert Stichting SWING in samenwerking met Stichting Cultura, Welstede Ede, de Stichting “Theater Ontwikkeling Productie & Promotie” (T.O.P.P.) en Van Engelenburg Theater het YouPlay4Kidz project. YouPlay4Kidz is een muziekeducatief project in de gemeente Ede en omstreken dat kinderen die normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen met muziekeducatieve projecten en/of muzieklessen in de leeftijdscategorie van 8 tot en met 11 jaar, de mogelijkheid biedt een muziekinstrument te gaan leren bespelen.

In het tijdsbestek van negen maanden volgen de kinderen het traject van kennismaking en aftasting tot en met een daadwerkelijke uitvoering. Het totale project behelst een voortraject, een kennismakingsconcert, kennismakingslessen, groepslessen, workshops, tutti repetities en twee concerten. Tijdens de concerten vormen de kinderen met zijn allen één groot orkest. Dit orkest zal de muziektheatervoorstelling "Achtste groepers huilen niet" , naar een boek van Jacques Vriens, ten uitvoer brengen. Het concert zal in gezamenlijkheid met de cast en productie van de muziektheatervoorstelling plaatsvinden.

"Achtste groepers huilen niet" is een bestaande muziektheatervoorstelling, naar een boek van Jacques Vriens. Het boek is het meest voorgelezen boek op Nederlandse basisscholen. In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van de liedjes van Arthur Umbgrove’s cd "Stilte Opname". Deze liedjes worden speciaal voor YouPlay4Kidz aangepast om met een groot orkest uit te voeren. Het arrangement zal worden afgestemd op de opbouw van de groepslessen en het muzikale niveau van de kinderen waardoor het direct toepasbaar is.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door; het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Ede, Stichting Cultura, Van Engelenburg Theater en Stichting SWING.