Welkom op de website van Stichting SWING

- SWING (opgericht 1981) is een landelijke stichting die zoveel mogelijke mensen in aanraking wil brengen met muziekimprovisatie. Overal op de wereld maken mensen muziek, zingen en spelen samen ter inspiratie. Muziek bindt mensen en kent geen grenzen.

- Een van de middelen is het produceren en aanbieden van educatieve workshops, participatieconcerten, masterclasses, muziektheaterprojecten en losse projecten voor onderwijsinstellingen, jeugddetentiecentra en particulieren maar ook voor het bedrijfsleven.

swingdagelektruck

- Dit doen wij in een breed scala van muzieksoorten, van jazz-, wereld- tot hedendaagse muziek. SWING doet dit samen met haar groep ‘educatoren’, een op basis van artistiek inhoudelijke expertise samengestelde pool van docenten, die elk op hun gespecialiseerd terrein kunnen worden ingezet.

- Tevens produceren en organiseren we incidenteel workshopfestivals, internationale uitwisselingsprojecten en gaan ook samenwerkingsverbanden aan. Naast de producerende activiteiten verzorgen we ook eigen publicaties. Dit zijn innovatieve leermiddelen voor zowel het onderwijs als individueel gebruik.

youplaymeppel0014

- SWING is als organisatie zonder winstoogmerk en een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij financieren de werkzaamheden door donaties van particulieren en beperkte winst uit projecten. Incidenteel vragen wij subsidies aan om specifieke projecten te kunnen realiseren. 

- Om deze projecten te blijven realiseren hebben we uw steun nodig. Met uw donatie kan SWING (jonge) mensen met de universele taal van de muziek in aanraking laten komen en zo onze maatschappij van binnenuit verstevigen. Klik daartoe op de donatie button van deze website.