Het Improvisatie Orkest van het Herman Wesselink College

Maximaal 50 leerlingen, eventueel aangevuld met personeelsleden van het Hermann Wesseling College uit Amstelveen, die een eigen instrument bespelen gaan een groot Improvisatieorkest vormen olv musicus/dirigent en inspirator Wouter Hakhoff.

Het orkest zal in staat zijn zich te presenteren met een eigen programma maar is ook inzetbaar is voor crossovers naar kunstvormen als (dicht)teksten, schilderen, film, dans en toneel. Naast de repetities onder leiding van Hakhoff, zullen er soms ook groepsrepetities zijn onder leiding van bekende musici. Rondom het lustrum (50 jaar HWC) en aan het eind van het komende schooljaar treedt het Orkest op en daarmee wordt dan direct de eerste fase van het project afgerond.

Miles Davis
De muziek van de legendarische trompettist en kunstenaar Miles Davis wordt als leidraad gebruikt. Miles stond aan de wieg van vele stromingen waaronder bebop, modaal en cooljazz, wereldmuziek en fusion en de vrije improvisatie. Speciaal voor het project worden bestaande stukken uit de verschillende stijlen bewerkt en samen met een speciale ‘Improvisatie Orkest Methode’ digitaal aan de deelnemers ter beschikking gesteld. De onderliggende gedachte van dit orkest is echt samen spelen en muzikaal leren reageren op elkaar.

Doelgroep
Zowel leerlingen als personeelsleden van het H.W.C. mogen zich inschrijven, waarbij de eerste groep voorrang heeft. Mochten we nog bepaalde instrumenten te kort komen dan mogen anderen zoals ouders, oud- of toekomstige leerlingen zich ook inschrijven.

Als je jezelf wilt opgeven maakt het dus totaal niet uit of je meer in pop of meer in klassieke muziek geschoold bent en hoe vaardig je bent op je instrument. Je kunt je opgeven bij de conciërge of bij de coördinerende docent C. Rot. Je kunt ook mailen naar rot@hermannwesselinkcollege.nl o.v.v. naam, klas, instrument en hoe lang je al speelt. De kosten zijn tijdens dit opstartjaar van het orkest slechts 20 euro per deelnemer voor het gehele jaar.

Vóór de zomervakantie willen we weten wie er allemaal mee gaan doen. Pak deze kans en geef je op voor deelname!

Binnenkort meer informatie op: improvisatieorkest.nl