Masterchef met muziek

De workshopleider heet iedereen welkom en presenteert de vele meegenomen instrumenten die als groente en fruit op tafels liggen uitgestald. De groep wordt in drie of vier teams gesplitst. De workshopleider legt uit dat het een wedstrijd is, één met muziek. De ingrediënten zijn de instrumenten met al hun mogelijkheden, de uiteindelijke maaltijd is het ontstane muziekstuk. De jury is de workshopleider (of docent) en zal het resultaat “proeven” en beoordelen ( natuurlijk is iedereen een winnaar).

De workshop begint met uitleg over de ingrediënten. De leerlingen worden aanbevolen om notities te maken. Dat is handig want alle informatie wordt maar één keer verteld. Dan begint de wedstrijd en gaat de tijd in. Een groep gaat beginnen met de muziek en zij krijgen nog een kleine spoedcursus, maar dan wordt het echt tijd om ideeën te gaan opperen en uit te proberen met elkaar. De andere groepen gaan in een andere ruimte alvast werken aan een tekst en beslissen wie dit gaat zingen of rappen.

Ieder kwartier (ligt aan hoe lang de workshop duurt) wordt er gewisseld en gaat een ander team muziek maken of een tekst schrijven. Als de tijd om is geeft elk team een optreden met het kersverse nummer en “proeft” ieder team dus elkaars “maaltijd”. Daarna maakt de jury bekend welk team er heeft gewonnen en wordt de workshop afgesloten.

Een vrolijke, zeer interactieve workshop waarbij men moet samenwerken en ook vóóruit moet denken, bijvoorbeeld: passen de tekst en de muziek bij elkaar ook qua ritme en tempo.

Deze workshop spreekt ten eerste de teamgeest aan en geeft een dwingende impuls tot samenwerken, tegelijkertijd kan er makkelijk vanuit een aanpasbaar thema gewerkt worden, dat wil zeggen dat deze workshop heel makkelijk op maat te maken is naar de wensen van de school.

Gebruikte instrumenten : ukeleles, gitaren, keyboards, infrarood apparatuur, samplers, slaginstrumenten, geluidseffecten.

masterchef met muziek01 

Geschikt voor:

  • 1 groep of meerdere groepen leerlingen 
  • alle niveaus, geen muziekkennis vereist 

Aantal sessies:

  • binnen 4 uur max. 2 sessies van 90 minuten 
  • binnen 8 uur max. 4 sessies van 90 minuten 

Aantal deelnemers per sessie:

  • maximaal 30

Instrumentarium:

  • De workshopleider zorgt voor het gehele instrumentarium 

Locatie:

  • op school

Benodigdheden:

  • Een lokaal, tafels en stoelen, een flipover, 220 V stroom. Een extra ruimte (op de gang of een lokaal) waar men als groep afgezonderd kan werken. 


Productiecode 0119WS

vrijblijvende offerte