Trashcan

Met dit zeer interactieve participatieconcert willen de mannen van Dive op muzikale wijze de leerlingen meer bewust maken van wat een mens zoal weggooit op een dag en wat er met dit afval gebeurt. 

Er wordt bijvoorbeeld verteld dat een mens gemiddeld 74 kilo aan goed voedsel weggooit per jaar en dat een plastic zakje er 15 jaar over doet om uit ons milieu te verdwijnen. Ze laten zien dat je met afval ook muziek kunt maken, je kunt geluid maken met afval en dat bijvoorbeeld samplen en er dan een vette beat mee maken. Je kunt deze geluiden in songs verwerken. 

Er worden meerdere leerlingen uitgenodigd om op het podium te komen en te ervaren hoe het is om zelf muziek te maken met afval. 

De leerlingen krijgen een korte film te zien waarin wordt getoond wat er zoal op straat ligt aan afval. Dit gebeurt vanuit het perspectief van een hond die wordt uitgelaten in een stad en daarbij snuffelt aan alles wat er op straat ligt. 

Het doel is om de leerlingen te leren beter om te gaan met het milieu en hoe makkelijk en leuk het is om muziek te maken. 

WS Trash Percussion 520x260px 

Geschikt voor:

  • alle niveaus, geen muziekkennis vereist

Duur concert:

  • 60 minuten

Aantal deelnemers:

  • max. 250 leerlingen

Instrumentarium:

  • De opdrachtgever zorgt in overleg met SWING voor een adequaat PA-systeem.

Benodigdheden: 

  • De school zorgt voor een beamer en projectiescherm. 

 

Productiecode 0119PC

vrijblijvende offerte