PC Z-Am muziek-zang-dans 520x260px

Zuid-Amerikaanse muziek, zang & dans

De bekendste muziekstijl uit Zuid-Amerika is de Salsa (saus) wat eigenlijk een verzamelnaam is voor verschillende Zuid-Amerikaanse en Cubaanse traditionele muziekstijlen. Salsa is vooral bekend vanwege zijn dansbaarheid.

Altijd al eens Salsa willen spelen of lekker ongedwongen willen swingen op Salsa muziek? Dat kan met dit participatieconcert! Zing de Spaanstalige coro’s mee en leer improviseren op het ritme van de claves. Speel je liever percussie, dan kan je meespelen op conga’s, timbales, bongo, bel, maracas of guiro. Speel je een blaasinstrument, neem deze dan vooral mee.
Dit concert is uitstekend te combineren met workshops; op aanvraag kunnen er workshops vooraf aan het concert worden gegeven in drie disciplines: zang, dans en muziek, de deelnemers aan die workshops kunnen vervolgens aan de concerten deelnemen.

De kans is vrij groot dat dit ontaardt in een “descarga” (feest) waar iedereen bij wordt uitgenodigd om mee te spelen of te dansen. Voor je het weet sta je “moñas en mambos” mee te blazen! Iedereen wordt uitgenodigd de heupen te laten draaien. Improviseren met plezier, daar draait het om in de Salsa!

Geschikt voor:

  • alle niveaus, geen muziekkennis vereist

Duur concert:

  • 60 minuten

Aantal deelnemers:

  • maximaal 250

Instrumentarium:

  • De bandleider zorgt voor al het noodzakelijke instrumentarium.
  • Opdrachtgever zorgt in overleg met SWING voor een adequaat PA systeem.

Productiecode 1108PC

vrijblijvende offerte