PC Digital Jam 

Digital Jam

2 muzikanten die met hun digitale improvisatie een hele zaal leerlingen meenemen in het feest van muziek en technologie. Het optreden ontaardt in een jamsessie waarin allerlei elektronische apparatuur voorbij flitst.

De instrumenten en gadgets worden aangestuurd door de computer. De muzikanten maken gebruik van een digitaal drumstel, sample pads, synthesizers, iPads. Kortom, alles waar een stekker aan vast zit en geluid maakt.

De leerlingen worden uitgedaagd mee te spelen, zowel op het podium als in de zaal, waardoor er een ware jam ontstaat. Met behulp van de vernieuwende technologieën is er interactie tussen de leerlingen en de muzikanten. Op een laagdrempelige manier worden zij betrokken. Bijvoorbeeld door het sampelen van de stemmen in de zaal, het meespelen op sample pads of synthesizers. Muzikale kennis is niet vereist, alleen enthousiasme en durf, de rest komt vanzelf.

In een uur tijd hoor en speel je de vetste geluiden met apparaten die je nog niet eerder als muziekinstrument gebruikte. Laat je verrassen en meevoeren in het avontuur van de elektronische muziek.

Geschikt voor:

  • alle niveaus, geen muziekkennis vereist

Duur concert:

  • 60 minuten

Aantal deelnemers:

  • max. 200 leerlingen

Instrumentarium:

  • De opdrachtgever zorgt in overleg met SWING voor een adequaat PA-systeem.

Productiecode 0114PC

vrijblijvende offerte